Židinių ir krosnelių įkūrimas

Ką reikia žinoti perkant židinį ?

Norėdami jums padėti ir suteikti kiek įmanoma daugiau informacijos, norime pateikti sąrašą dalykų, kuriuos turėtumėte pateikti Jotul pardavėjui. Tai darome, norėdami užtikrinti kuo geresnius techninius sprendimus, bei pritaikyti juos pagal jūsų poreikius.

Atsižvelgdami į jūsų pateiktą informacija ir lūkęsčius, mes parinksime jums tinkamiausia židinį ar krosnęlę.

Mūsų sertifikuoti Jotul meistrai jus supažindis su saugos reikalavimais, židino ar krosnelės kasdiene priežiųra, bei parodys kaip tinkamai įkurti židinį ir palaikyti tinkamą degimą.

Kaip tinkamai uždegti ugnį?

Dažnai uždegti ugnį yra sudėtinga, reikalingas tinkamas malkų sudėliojimas bei įrenginio reguliavimas. Pagrindinis mūsų prioritetas, tai yra uždegti ugnį lengvai ir saugant aplinką.

Geriausiai įžiebti ugnį iš apačios į viršu, tokiu atveju bus mažiau suodžių ir pelenų.

Taigi pirmam uždegimuj reikia turėti :

  • Degtukų arba žiebtuvėlį
  • Įdegtukų (pakūrimo briketų
  • Kelių didelių malkų
  • Nuo 8 iki 10 prakurų

Įdeginėjant ugnį sklendės turi būti pilnai atidarytos, kad į degimo kamerą galėtų patekti kuo daugiau oro.

Labai svarbu, kad malkos būtų sausos, malkas sudėjus ant židinio dugno ant viršaus sudėti prakurų, nepamirškite, kad oras labia svarbus, todėl tarpai turėtu būti apie  1 cm. Prakurai neturi būti labai stori. Padėkite kelis medienos briketukus, geriausia apačioje. Galite užkurti židinį !

Labai svarbu įsitikinti, kad yra pakankamas oro padavimas, jeigu lauko traukimo neužtenka rekomenduojame pradaryti židinio dureles, kol įsižiebs ugnis. Jeigu pastatas per daug sandarus, galima pradaryti langus.

Patarimai kaip efektyviai deginti medieną

Mediena geriausiai naudojama, kai trauka veikia maksimaliai ir malkos stipriai liepsoja, taip mažiau teršiama aplinka.

Kurenant visada geriau įdėti, bent tris dvi malkas, nes viena malka greit užges, taip vyksta, nes malka dega trim etapais, o vienas pagalys negali palaikyti šio proceco, kuo didesnis pagalys tuo sudaro didesnį plotą, sukuria ir išlaiko didesnį oro sūkuriavimą.

Būtinai išvalykite malkinę krosnelę ir dūmtraukį kartą per metus, ir pati krosnelė jums geriau šildys, nes suodžiai stipriai sumažina krosneles efektyvumą. Jei kūrenama pušinėmis malkomis, valyti teks dažniau nes,nuo jū nusėda daugiau suodžių, nei nuo kitų malkų.